H Εταιρία

Η Εταιρία μας Monitor Electronics ιδρύθηκε το 1982 από μια ομάδα ηλεκτρονικών μηχανικών στην Αθήνα, με στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την παραγωγή, την εγκατάσταση και την υποστήριξη ψηφιακών ηλεκτρονικών προϊόντων και ολοκληρωμένων συστημάτων.

Έχοντας επιτύχει μια σταθερή και αξιόλογη ανάπτυξη, είναι γνωστή σήμερα ως μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, στον τομέα των ηλεκτρονικών.

Έχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη και την παραγωγή δυναμικών προϊόντων απεικόνισης καθώς και συστημάτων τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία LED (Light Emitting Diode).

  • Monitor Electronics

Το όραμά μας

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των ιδρυτών, το όραμα της εταιρίας μας
είναι να καθιερωθεί, τόσο τοπικά όσο και στο εξωτερικό, ως ο πιο αξιόπιστος προμηθευτής για τους υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες της στον τομέα των ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των άρτιων επιστημονικών δεξιοτήτων του προσωπικού μας, των σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής, καθώς και από την χρήση προηγμένων τεχνολογικών υλικών αλλά και συστημάτων ανάπτυξης υλικού / λογισμικού και εργαλείων. Όλα συμβάλλουν στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας.

Δραστηριότητες

Οι σημαντικότεροι τομείς δραστηριότητας στους οποίους επιχειρεί και προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της η Monitor Electronics, είναι οι εξής:

Traffic Displays
Variable Message Sings (VMS), Bicolour Pictogram Signs (BPS), Lane Control Sings(LCS), Variable Speed Limit Signs(VSLS), Toll Fare Indicators (TFI)

Passenger Information Displays
Platform Passenger Information Displays (PPID), Flag Passenger Information Displays (FPID), Totem Passenger Information Displays

Tunnel Emergency signs
Emergency Exit sign, Emergency Cabinet sign, Evacuation sign

Εμπορικά Displays – Ηλεκτρονική Διαφήμιση / Προώθηση
Σταυρός Φαρμακείων τεχνολογίας LED 3d, Ηλεκτρονική οθόνη τιμών πρατηρίου καυσίμων (GSPI), Οθόνες κυλιόμενων μηνυμάτων με αυτόματη ενημέρωση μηνύματος (Ticker), Banner

LED Video Displays
ORATON, Indoors and Outdoors Video Displays

Electronic Manufacturing Services (EMS) – Προϊόντα κατά παραγγελία
Σχεδιασμός ηλεκτρονικών και μηχανολογικών εξαρτημάτων και προϊόντων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη. π.χ.: Ηλεκτρονικά Ρολόγια – Θερμόμετρα για δημόσιους χώρους, Πληροφοριακές οθόνες για καμπίνες οχημάτων, κτλ.

R & D

Έρευνα και Ανάπτυξη
Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα από την αρχή της λειτουργίας της εταιρίας.

Ξεκινώντας από την ιδέα ή την ανάγκη, το τμήμα αυτό είναι αρμόδιο για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ολοκληρωμένων λύσεων, σε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Η μακρόχρονη εμπειρία των μηχανικών μας, η συνεχής συμμετοχή της εταιρείας στον σχεδιασμό σύγχρονων τεχνολογικών προϊόντων, καθώς και η χρήση αξιόπιστων εξαρτημάτων, είναι οι βασικοί παράγοντες που εγγυώνται την ποιότητα και τη μακροζωία των προϊόντων μας.

Η εμπειρία του τμήματος σε συνδυασμό με την ευελιξία της εταιρείας εξασφαλίζει λύσεις σε κάθε πρόκληση που μπορεί να προκύψει κατά τη διαδικασία της εργασίας σε έργα υψηλών απαιτήσεων.

Παραγωγή

Τμήμα συναρμολόγησης PCB:
Το τμήμα αυτό είναι υπεύθυνο για τη συναρμολόγηση τυπωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Η γραμμή παραγωγής του τμήματος είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής για ηλεκτρονικές πλακέτες, όπως: Surface mount (SMD) pick-&-place machine, Radial component sequencing and insertion machine, Screen Printer for Surface Mount, Reflow oven, Double wave through-hole soldering machine

Τμήμα επεξεργασίας καλωδίων:
Η όλη διαδικασία διεξάγεται με αυτόματες μηχανές, όπως: Cable stripping machines, Crimping machines

Τμήμα οπτικών και λειτουργικών ελέγχων:
Σε αυτό το τμήμα γίνεται η επιθεώρηση όλων των ηλεκτρονικών πλακετών πριν από την τελική συναρμολόγηση. Ο έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια μικροσκοπίων βίντεο, λειτουργικών δοκιμών, ψηφιακών παλμογράφων και πολυμέτρων καθώς και τροφοδοτικών υψηλής ακρίβειας.

Τμήμα τελικής συναρμολόγησης:
Σε αυτό το τμήμα πραγματοποιείται η τελική συναρμολόγηση των προϊόντων. Ελέγχεται η λειτουργικότητα κάθε συσκευής καθώς και η συμμόρφωσή της με τα ισχύοντα πρότυπα.

Εργαστήρια, Ποιοτικός Έλεγχος και Διαχείριση Ποιότητας

Για την εκπλήρωση όλων των απαιτήσεων ποιότητας αλλά και συμμόρφωσης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τα πρότυπα, η εταιρεία λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας (EMC Lab), ένα εργαστήριο Ηλεκτρικής Ασφάλειας και ένα εργαστήριο Φωτομετρίας.

Το τμήμα αυτό εξασφαλίζει ότι πληρούνται οι προδιαγραφές του προϊόντος για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Το τμήμα είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση των Διαχειριστικών συστημάτων ISO 9001:2008 και EN 12966:2010.

Εγκαταστάσεις

Η εταιρεία στεγάζεται σε ένα νεόκτιστο, σύγχρονο πολυώροφο κτίριο 2.400 τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται στο Βιομηχανικό Πάρκο Άνω Λιοσίων, κοντά στην Αττική Οδό, με άμεση πρόσβαση από τις εξόδους 5 και 6.

Τα τμήματα που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις μας είναι τα εξής:

Γενική Διεύθυνση
Sales & Marketing
R&D
Παραγωγή
Ποιοτικός Έλεγχος
Εργαστήρια μετρήσεων

  • Monitor Electronics

Συνεργασίες

Στα πλαίσια της εταιρικής μας στρατηγικής, το εμπορικό τμήμα συντηρεί πρόγραμμα ανάπτυξης μακροχρόνιων συνεργασιών στον τομέα των προϊόντων ηλεκτρονικής απεικόνισης τόσο στην τοπική όσο και στην διεθνή αγορά. Ένας βασικός μακροχρόνιος συνεργάτης μας είναι η εταιρεία Multi-RAK OHG Elektrotechnik η οποία μας αντιπροσωπεύει από το 2006 στην Γερμανία. Αυτή η συνεργασία μας έχει οδηγήσει σε πολλές επιτυχημένες εφαρμογές των προϊόντων μας σε όλη τη Γερμανία καθώς και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Εγκατάσταση, Υποστήριξη, Εγγύηση:

Η Monitor Electronics μπορεί να παράσχει μηχανικούς και εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό για επί τόπου εγκατάσταση. Η ποιότητα της Τεχνικής Υποστήριξής μας είναι σύμφωνη με το στόχο μας για την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη. Η Monitor Electronics παρέχει εγγύηση για κάθε ένα από τα προϊόντα της.

Ανθρώπινο Δυναμικό:

Το προσωπικό της Monitor Electronics αποτελείται από εξαιρετικά καταρτισμένους επιστήμονες και μηχανικούς με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρονικής, μηχανολογίας και λογισμικού.

Είναι εξαιρετικά ειδικευμένοι στην γκάμα των προϊόντων μας, ως αποτέλεσμα της αφοσίωσής τους και της μακρόχρονης παρουσίας τους στην εταιρεία μας.